Gå til indholdet

2 nye skateparks fra Pivotech står klar til sommeren 2014

Pivotech tegnestue har specialiseret sig i at tegne og designe skateparker, og de har netop nu gang i to store projekter på Sjælland

Der er gode nyheder for skatere på Sjælland, ifølge Pivotechs egen hjemmeside har de lige nu gang i to store projekter.

Begge projekter regnes med at stå klar i sommeren 2014. Pivotech har stor erfaring med skateparker og har designet skateparker i hele norden. Pivotech står bl.a. bag MPH (Multiparken Helsingør) og Kolding skatepark.

Pivotechs ansatte har stor personlig erfaring med skateparker i og med at alle ansatte selv er tidligere skatere og derfor ved hvordan en skatepark skal designes i relation til både skateren og omgivelserne.

De to projekter der nævnes om er til dels en helt ny skatepark og en renovering af en gammel skatepark.

Hørsholms nye skatepark

Hørsholm skatepark 2014

Den første skatepark der er tale om, er Hørsholms nye bowl areal på hele 750 m2. Hele bowlen er designet i ét sammenhængende bowl areal i forskellige niveauer. Da alle niveauer er sammenhængende, fungerer de som en slags trappe ned igennem bowlen.

Ydermere er bowlen beliggende meget tæt på en allerede etableret streetpark, hvilket gør mulighederne for, enten at have en session i bowlen eller på streeten fuldendt indenfor overskuelige rækkevidde.

Renovering af Jägers

Helligdommen Skatepark - Jägers 2014

Foto: pivotech.dk

Den gamle skatepark Jägers (eller Helligdommen) der har eksisteret siden 90’erne er ved at gennemgå en større opgradering. Dette indebærer bl.a. en 1000 m2 stor nybygget hal med flytbare obstacles.

Selvom Pivotech er arkitekterne bag skateparken har lokale skatere udpeget Teit Andersen til at samarbejde med Pivotech, om designet, som deres repræsentant. Dette projekt er endvidere et samarbejde mellem Pivotech og Rytter og tegnestuen Vandkunsten har tegnet hallen.

Opgraderingen består dels i førnævnte hal der sikrer skateren tørvejr året rundt, og en opgradering af streetsarealet. Streetarealet kan snart nyde godt af at få tilføjet sig en quarter pipe, stairsets, manualpads, banarails og meget mere.

Der har tidligere været spekuleret i, om skateparken skulle fredes som den var, men Gentofte kommune har valgt at ’opgradere’ skateparken fremfor at ’ombygge’. Dette imødekommer ønsket om en moderne skatepark og nostalgiens ønske om at beholde det gamle.